Leren & Werken is bedoeld voor leerlingen die niet langer voltijds op de schoolbanken willen zitten. Het combineert leren met werken en wordt georganiseerd door ons Centrum Leren & Werken.
Vergis je niet: ook in het Centrum Leren & Werken ben je voltijds (= minimum 28 u/week) bezig met je opleiding.
Voor deze opleiding
In ons centrum Leren & Werken in Hasselt combineer jij jouw opleiding naar keuze met het opdoen van veel praktijkervaring in jouw toekomstig beroep.
Wat mag je verwachten:
- je volgt 2 dagen per week lessen in het centrum zelf en krijgt de overige 3 dagen praktijkgerichte ervaring op je werkplek
- naast BeroepsGerichte Vorming (BGV) krijg je ook Project Algemene Vakken (PAV) en Frans
- je volgt een voltijds traject van leren en werken van minimum 28 uur per week
- werkplekleren wordt ingevuld door middel van:
- Aanloopfase Arbeidstraining
- Aanloopfase Vorming
- Arbeidsdeelname
Je kan bij ons terecht
- mits je de tweede graad secundair onderwijs hebt doorlopen.
Deze opleiding
In de opleiding restaurant en keuken duaal leert men: - voedingsmiddelen binnen de keuken te bestellen en te ontvangen, de noodzakelijke voorbereidingen te doen, koude en warme maaltijden volgens de gepaste culinaire technieken en/of volgens technische fiche te bereiden, de gerechten af te werken en de kwaliteit te controleren teneinde kwaliteitsvolle maaltijden af te leveren aan de gast; - de gasten te ontvangen, gerechten en dranken voor te stellen, bestellingen op te nemen en door te geven aan het bar- of keukenpersoneel, dranken en/of gerechten te serveren en ze eventueel aan tafel af te werken, af te rekenen teneinde de gast optimaal te bedienen. De leerling dient zijn opleidingstraject te vervullen binnen deze 2 verschillende contexten, namelijk zaal en keuken.
Doorstroom
Je behaalt na deze 2 jarige opleiding een onderwijskwalificatie OK3, mits het behalen van de beroepskwalificatie "hulpkok" niveau 3 van en de beroepskwalificatie "kelner" niveau 4
Algemeen gedeelte | Verpakker | |
---|---|---|
AV | PAV | 8 |
AV | Frans | 2 |
Specifiek | ||
PV | Restaurant en Keuken Duaal | 6 |
Competenties bereiken op de werkvloer | 22 | |
Totaal | 38 |