Offsetrotatie- en flexodrukker duaal 7de specialisatiejaar

Wil je graag de schoolbanken met een werkplek combineren? Kies dan voor één van onze duale opleidingen! In de opleiding offsetrotatie- en flexodrukker duaal leert men het opvolgen en analyseren van productiegegevens van de rotatie- en flexopers, het instellen, omstellen, bedienen, opvolgen en het sturen van de productie aan de installatie en het uitvoeren van kwaliteitscontroles op geregelde tijdstippen, het uitvoeren van het basisonderhoud en het nemen van maatregelen in geval van storingen en afwijkingen, steeds in navolging van kwaliteitsprocedures, hygiëne-, milieu-, veiligheids- en productievoorschriften (kwaliteit, kosten, termijn, …), teneinde grondstof/drager aan de rotatie- en flexoprocesinstallatie te bewerken tot (half)afgewerkte producten.

 

Onze troeven:

Bij deze opleiding combineer je de schoolcomponent, met een werkplekcomponent. Je volgt een opleidingsplan, waarbij een groot gedeelte van je competenties aangeleerd worden op de werkvloer.

Voor deze opleiding

Na een intakegesprek en een screening maak je een positieve keuze voor duaal leren. De trajectbegeleider begeleidt je tijdens het hele traject. Een goede samenwerking tussen school en werkplek staat garant voor een kwalitatief traject met een diploma secundair onderwijs als resultaat.

 

 
 

Deze opleiding

Profiel

  • Je bent zowel creatief als praktisch ingesteld
  • Je werkt graag met de computer en met machines
  • Je hebt oog voor detail en werkt graag in team

Doorstroom

Tewerkstelling

  • Uitvoerende job in een drukkerij of de sector van de drukvoorbereiding (bv. in een uitgeverij)
Vak
7BFD
AVFrans
2
AVLevensbeschouwing
2
AVLichamelijke opvoeding
2
AVProject Algemene Vakken
6
PVPraktijk Grafische Technieken
2
PVCompetenties op de werkvloer
24
Totaal
38
Scroll to Top