000_klimaatmobiel_rh

GO! KLIMAATMOBIEL VOOR INNOVATIEF STEM-ONDERWIJS

Vanaf nu kunnen de scholen van GO! Next de GO! Klimaatmobiel boeken voor innovatief STEM-onderwijs met activiteiten die focussen op klimaat en duurzame energie.

Leerlingen kunnen er hun probleemoplossend vermogen versterken vanuit de 5 toepassingsgebieden in STEM: transport, constructie, energie, biochemie en informatie & communicatie. Eén van de lesactiviteiten focust ook op het ontwikkelen van vaardigheden in computational thinking. Bij de didactische hulpmiddelen voorzien wij o.a. in een windmolen, zonnepanelen, een VR-bril, een draagbare 3D-printer.

Dit voor de volgende doelgroep: tweede en derde graad BaO en eerste graad secundair onderwijs.

De prijs voor de GO! Klimaatmobiel bedraagt € 1,00 per leerling. Daarvoor voorzien wij in:
* Gebruik van de didactische hulpmiddelen en activiteiten
* Gebruik van de verbruiksmiddelen voor STEM-activiteiten

De GO! Klimaatmobiel heeft ondertussen het statuut van MOS-schakel van MOS – duurzame scholen, straffe scholen verworven. Dat heeft enkele voordelen. Scholen kunnen gratis gebruik maken van het bestaande aanbod van De Lijn als zij een MOS-schakel bezoeken voor een educatieve uitstap rond duurzaamheid. Zij vullen daarvoor een aanvraagformulier in en krijgen dan een MOS-pas die ze als vervoersbewijs kunnen gebruiken. Dit kan enkel buiten de spitsuren (op woensdag ook buiten de middagspits) en voor groepen tot 30 personen. Meer info over de MOS-passen.

Waar kan ik de klimaatmobiel vinden?

Level X

Vildersstraat 28, 3500 Hasselt

Voor meer informatie, zie contact

Scroll to Top