Vanuit onze expertenvisie

We streven naar onderwijs waarin onze leerlingen zoveel mogelijk leren van mekaar, van de leerkrachten-experten, zelfstandig via online- en andere bronnen maar zeker ook van experten van buiten onze school.

Samenwerkingen met de bedrijfswereld en andere instanties zoals de stad Hasselt, andere onderwijsinstellingen, verenigingen etc. zijn cruciaal. We willen hun expertise verbinden met onze school zodat onze leerlingen breder kunnen leren en beter voorbereid zijn op verdere studies of de arbeidsmarkt.

Op deze pagina kan je onze partners terugvinden. Door op het logo te klikken kan je zien op welke manier we samenwerken en meer concreet met welk domein of welke afdeling dit gebeurt.

We maken onze expertenvisie dan ook meer dan waar!

Partners

educam logo auto carrosserie opleiding training

Sporthal (GO! Next) level X krijgt AED

Onze sporthal van GO! Next Level X, die ook gebruikt wordt door omliggende verenigingen en organisaties krijgt binnenkort een Automatische Externe Defibrillator (AED). Die wordt geplaatst dankzij een samenwerking met Heartsaver vzw. Dit sluit aan bij onze lessen rond gezondheid.

Een AED is een draagbaar toestel dat een elektrische schok aan het hart toedient bij levensbedreigende hartritmestoornissen. Iedereen mag en moet een AED-toestel kunnen gebruiken. Een plotse hartstilstand is immers één van de meest voorkomende doodsoorzaken wereldwijd. Willen we de overlevingskansen van slachtoffers vergroten, dan is snel handelen de boodschap. Elke seconde telt. Het AED-schoolproject van Heartsaver vzw wordt officieel ondersteund door het Ministerie van Onderwijs.

Lego Education

Het LEGO Education-verhaal richt zich op de tweede en derde graad van het basisonderwijs. Naast het aanbieden van lespakketten en leersets legt het project ook hier de nadruk op het aanbieden van vorming.

LEGO-modellen bouwen en tot leven brengen is waar het in dit verhaal om gaat. Leerlingen laten begrijpen hoe technologie een steeds belangrijkere rol inneemt in het dagelijks leven. De geïntegreerde aanpak door vakken als informatica, taal en wiskunde te betrekken in het lesgebeuren, zorgen voor een absolute meerwaarde.

Scroll naar boven