Bedrijf & organisatie

Leer je toekomst bedrijven.

Situering in het aanbod 

Bedrijf en organisatie is een economisch gerichte studierichting uit de dubbele finaliteit binnen het studiedomein Economie en Organisatie

Inhoud

Naast een brede algemene basisvorming komen in het specifiek gedeelte een beperkt aantal onderdelen van economische wetenschappen (algemene economie en vooral bedrijfswetenschappen) aan bod.

In tegenstelling tot de economische studierichtingen in de doorstroom worden bedrijfswetenschappen uitsluitend toepassingsgericht aangereikt. Daarnaast komen ook talen en het functioneel gebruik van kantoorsoftware aan bod.

Leerlingenprofiel

Leerlingen die kiezen voor deze studierichting zijn vooral geïnteresseerd in een praktijk- en contextgebonden aanpak waarbij ze een aantal beroepssectoren verkennen (boekhouden, HR, sales en logistiek) en diverse kantoortoepassingen.

Aangezien communicatie in het Nederlands en andere talen daarbij onontbeerlijk is, zijn deze leerlingen ook gemotiveerd voor functioneel taalgebruik.

Na de 2de graad

In de derde graad kan je kiezen voor bedrijfsorganisatie, commerciële organisatie of internationale handel en logistiek.

Lessentabel

Na de 3de graad

Afhankelijk in welke richting dat je bent afgestudeerd kan je terecht als assistent-boekhouder, assistent human resource medewerker, commercieel assistent, medewerker in (inter)nationaal goederenvervoer.

Basisvorming
4BBO
SJ 23-24
3BBO
SJ 23-24
4BBO
SJ 24-25
Levensbeschouwing
2
2
2
Lichamelijke opvoeding
2
2
2
Nederlands
3
3
3
Engels
2
2
2
Frans
2
2
2
Toegepaste informatica
-
1
-
Geschiedenis inclusief burgerschap
2
1
2
Aardrijkskunde inclusief burgerschap
1
1
1
Wiskunde
3
3
3
Natuurwetenschappen - technologie - STEM
2
2
1
Economische en financiële competenties
1
-
-
Artistieke expressie
-
-
1
Subtotaal
20
19
19
Specifiek gedeelte
Economie
-
2
1
TV Toegepaste economie
7
4
4
Boekhouden
-
4
4
TV Toegepaste informatica
2
2
2
AV Nederlands
1
1
-
AV Frans
1
-
1
AV Engels
1
-
1
Subtotaal
12
13
13
Totaal
32
32
32
Scroll naar boven