Bedrijfswetenschappen

Leer je toekomst bedrijven.

Situering in het aanbod 

Bedrijfswetenschappen is een economisch-wetenschappelijke studierichting uit de finaliteit doorstroom, binnen het studiedomein Economie en Organisatie.

Inhoud

Naast een brede algemene basisvorming komen in het specifiek gedeelte elementen van economische wetenschappen (algemene economie en bedrijfswetenschappen) aan bod en verdiepende wiskunde vanuit de basisvorming. Dit laatste met het oog op toepassingen in functie van economische wetenschappen in de derde graad.

In tegenstelling tot de studierichting Economische wetenschappen omvat deze studierichting dus een meer toepassingsgericht niveau van wiskunde en wij spenderen meer lesuren aan het vak economie.

Leerlingenprofiel

Bedrijfswetenschappen is een studierichting die uitermate geschikt is voor leerlingen met een brede algemene interesse die geboeid zijn door economie als abstracte én toegepaste wetenschap en toegepaste wiskunde in functie van economie.

Na de 2de graad

In de derde graad blijft deze richting bedrijfswetenschappen heten. Het is een domeingebonden richting waar de focus ligt op een meer toepassingsgericht niveau van wiskunde.

Lessentabel

Na de 3de graad

Je kan als vervolgopleiding kiezen voor handelswetenschappen/bedrijfskunde, maar je kan zeker ook nog een andere richting kiezen op de hogenschool.

 VakBedrijfswetenschappen 3de jaar
Basisvorming
Levensbeschouwing2
Lichamelijke opvoeding2
Nederlands5
Frans3
Engels2
Historisch bewustzijn Burgerschap2
Ruimtelijk bewustzijn1
Wiskunde4
Biologie1
Fysica1
Chemie
Technologie STEM
1
Cultureel bewustzijn en culturele expressie1
Specifiek gedeelte
Algemene economie3
Bedrijfswetenschappen3
Wiskunde1
Totaal32
Scroll to Top