Decoratie- en schilderwerken duaal (3de graad)

Wil je graag de schoolbanken met een werkplek combineren? Kies dan voor één van onze duale opleidingen! Een goede schilder kan direct aan de slag. In deze opleiding wordt je dan ook klaargestoomd om zowel te werken als industriele schilder, maar ook als schilder-decorateur voor de particuliere markt. Daarvoor leer je alle knepen van het vak: schilderen, wandbekleding en vloerbekleding.

Onze troeven:

Bij deze opleiding combineer je de schoolcomponent, met een werkplekcomponent. Je volgt een opleidingsplan, waarbij een groot gedeelte van je competenties aangeleerd worden op de werkvloer.

Voor deze opleiding

Bij deze opleiding combineer je de schoolcomponent, met een werkplekcomponent. Je volgt een opleidingsplan, waarbij een groot gedeelte van je competenties aangeleerd worden op de werkvloer.

Na een intakegesprek en een screening maak je een positieve keuze voor duaal leren. De trajectbegeleider begeleidt je tijdens het hele traject. Een goede samenwerking tussen school en werkplek staat garant voor een kwalitatief traject met een diploma secundair onderwijs als resultaat.

 
 
 
 

Deze opleiding

 Wat mag je verwachten:

  • je verwerft de compententies op school en op de werkvloer
  • je uurrooster komt overeen met de normale wettelijke arbeidsduur. Meestal gaat dit om 40u per week. Deze uren worden verdeeld onder de school- en werkcomponent. Afhankelijk van de sector waarin je werkt kan deze uurrooster afwijken. 
 
 
 
 

Doorstroom

Wat na deze opleiding?

  • Je kan kiezen voor een opleiding in het hoger onderwijs
  • Je behaalt een studiegetuigschrift 2de jaar 3de graad secundair onderwijs en/of een beroepskwalificatie niveau 3
  • Je kan snel aan de slag op de arbeidsmarkt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vak5de jaar6de jaar
Algemeen gedeelte
AV PAV66
AVNederlands11
AV Engels22
Specifiek gedeelte
Praktijk Decoratie-schilderwerken55
Competenties bereiken op de werkvloer2424
Totaal3838
Scroll naar boven