Elektriciteit (A)

Hier brandt de (LED)lamp!

Situering in het aanbod 

Elektriciteit is een technische studierichting uit de arbeidsmarktfinaliteit. De richting bevindt zich in het domein STEM binnen Level X. 

Deze studierichting biedt een vooropleiding voor de derde graad auto (via 2e graad elektriciteit context auto) en de derde graad elektrische installaties (via 2e graad elektriciteit context elektriciteit)

Inhoud

Je krijgt een algemene vorming en een arbeidsmarktgerichte opleiding binnen de industriële technologie en meer specifiek binnen de contexten elektriciteit en automechanica. 

Het specifiek gedeelte steunt op de beroepskwalificaties voor elektrotechnisch installateur en onderhoudsmechanica auto. Hierbij komen elektrische schakelingen(elektro-)pneumatische of (elektro-)hydraulische schakelingenpreventief onderhoud en logische stuurmodules aan bod. 

Doorheen alle vakken besteden we veel aandacht aan de STEM-vaardigheden.  

Leerlingenprofiel

Heb je interesse in techniek en in het bijzonder in elektrische installaties en technische handelingen aan fietsen, brom- en motorfietsen en auto’s? Dan is de richting elektriciteit jou op het lijf geschreven! 

Je maakt kennis met o.a. verschillende materialen, gereedschappen en technieken en realiseert constructies en/of installaties, al dan niet met behulp van ICT. 

Je gaat vooral aan de slag met technische realisaties. 

Na de 2de graad

Logische vervolgopleidingen zijn: 

  • 3e graad elektrische installaties 
  • 7e specialisatiejaar industriële elektriciteit 
  • 7e jaar DUAAL elektrotechnicus 
  • 3e graad onderhoudsmechanica auto 
  • 7e specialisatiejaar auto-elektriciteit 
  • 7e jaar DUAAL polyvalent mecanicien auto 

Deze studierichting bereidt je voor op een job in de boeiende wereld van elektriciteit, domotica, bordenbouw… of een graduaatsopleiding.

Kies je voor de context auto in de tweede graad en de derde graad auto dan kan je terecht in garages voor automecaniek, diagnose, bandenmonteur... of een graduaatsopleiding.

Lessentabel

Vak
Elektriciteit

3e jaar
Elektriciteit

4e jaar
Basisvorming
Levensbeschouwing
2
2
Lichamelijke opvoeding
2
2
PAV
9
8
Engels
2
2
Specifiek gedeelte Elektriciteit
Basisbegrippen en principes, tekenen en realisaties in de vorm van projecten
17
18
Totaal
32
32
Scroll naar boven