Elektrotechnicus duaal 7de specialisatiejaar

 

Wil je graag de schoolbanken met een werkplek combineren? Kies dan voor één van onze duale opleidingen!  In de opleiding elektrotechnicus duaal leert men leidingen en dozen monteren en plaatsen, draden en kabels trekken, elektrische componenten plaatsen en aansluiten in verschillende borden, fouten zoeken en herstellingen uitvoeren, installaties in werking stellen, conform het AREI. Verder leert men industriële componenten (motoren, machines, PLC, elektropneumatische sturingen) plaatsen en aansluiten.

Onze troeven:

Bij deze opleiding combineer je de schoolcomponent, met een werkplekcomponent. Je volgt een opleidingsplan, waarbij een groot gedeelte van je competenties aangeleerd worden op de werkvloer.

Voor deze opleiding

 

Na een intakegesprek en een screening maak je een positieve keuze voor duaal leren. De trajectbegeleider begeleidt je tijdens het hele traject. Een goede samenwerking tussen school en werkplek staat garant voor een kwalitatief traject met een diploma secundair onderwijs als resultaat.

 
 

Deze opleiding

 Wat mag je verwachten:

 

  • je verwerft de compententies op school en op de werkvloer
  • je uurrooster komt overeen met de normale wettelijke arbeidsduur. Meestal gaat dit om 38u per week. Deze uren worden verdeeld onder de school- en werkcomponent. Afhankelijk van de sector waarin je werkt kan deze uurrooster afwijken.
 
 

Doorstroom

Wat na deze opleiding?

  • Je kan kiezen voor een opleiding in het hoger onderwijs
  • Je behaalt een diploma secundair onderwijs onderwijskwalificatie niveau 4 en/of een beroepskwalificatie niveau 4
  • Je kan snel aan de slag op de arbeidsmarkt.

 

 
 
 Vak
7BDE
AVFrans
2
AVLevensbeschouwing
2
AVLichamelijke opvoeding
2
AVProject Algemene Vakken
6
PVPraktijk Elektriciteit/Elektronica
2
PVCompetenties op de werkvloer
24
Totaal
38
Scroll to Top