Fotografie

Fotografie

Situering in het aanbod 

Je hebt een studiegetuigschrift van de tweede graad Fotografie. Je kan nog instromen in de derde graad vanuit andere studierichtingen maar dan verwachten we 100% motivatie en inzet want we werken de basiskennis van de praktische en kunstvakken Fotografie bij tijdens de eerste maanden van je opleiding.

Inhoud

In de 3de graad wordt meer aandacht besteed aan professionele studiofotografie (stilleven en portret), reportage, architectuur- en reclamefotografie, landschaps- en natuurfotografie, maar ook vrije en artistieke fotografie worden verder uitgediept. Je maakt zelfstandig digitale prints en albums, doet de nodige bewerkingen met beeldbewerkingsprogramma's en stelt een portfolio samen. Je leert rekening te houden met inhoudelijke, technische en esthetische aspecten. In het vak toegepaste esthetica analyseer je het werk van bekende fotografen zowel inhoudelijk als technisch. Je ontwikkelt een brede, kritische visie voor wat je thema’s betreft en dat weerspiegelt zich in je persoonlijk werk. Je gaat ook in je vrije tijd op zelfstandige basis fotograferen voor je schoolopdrachten.

Wat mag je verwachten?

  • je krijgt praktijkgerichte opdrachten
  • je werkt binnen de verschillende disciplines van het medium fotografie (portret-product-landschap-architectuur, mode, pers, …)
  • een technische, creatieve en artistieke aanpak
  • je GIP opdracht resulteert in een persoonlijke portfolio
  • in je laatste jaar ga je op stage bij een fotograaf of fotostudio.
  • je bezoekt internationale beurzen en fototentoonstellingen
  • we volgen van actuele trends in de fotografie vb. urban exploring en gebruik van social media
  • je behaalt een diploma secundair onderwijs

Leerlingenprofiel

Ben je geboeid door fotografie, beeld, licht en spreekt het je aan om via beelden een persoonlijke en kritische kijk te geven op je omgeving en de wereld, dan ben je hier op je plaats. We werken professioneel, dwz moddelen casten, locaties spotten, deadlines halen, kritisch zijn, ook ten opzichte van eigen werk en we werken zowel in de studio als op locatie.

Na de 3de graad

Na je studie kan je aan de slag als zelfstandig fotograaf of in de beeldsector (pers, kleinhandel, mode, …) of verder studeren in het hoger (kunst)onderwijs: fotografie, journalistiek, lerarenopleiding,….

Lessentabel

Vak5TFO6TFO
Algemeen gedeelte
AVLevensbeschouwing22
AVLichamelijke opvoeding22
AVAardrijkskunde-1
AVAardrijkskunde/ Natuurwetenschappen1-
AVEngels22
AVFrans22
AVGeschiedenis11
AVNederlands33
AV Wiskunde22
Specifiek gedeelte
TVToegepaste chemie11
TVToegepaste fysica11
KVTechnologie33
KVLabo foto/film11
KVVormgeving42
KVToegepaste esthetica11
PVFotografie53
PVStage fotografie-2
Totaal3335
Scroll naar boven