Leren & Werken is bedoeld voor leerlingen die niet langer voltijds op de schoolbanken willen zitten. Het combineert leren met werken en wordt georganiseerd door ons Centrum Leren & Werken.
Vergis je niet: ook in het Centrum Leren & Werken ben je voltijds (= minimum 28 u/week) bezig met je opleiding.
Voor deze opleiding
In ons centrum Leren & Werken in Hasselt combineer jij jouw opleiding naar keuze met het opdoen van veel praktijkervaring in jouw toekomstig beroep.
Wat mag je verwachten:
-
- je volgt 2 dagen per week lessen in het centrum zelf en krijgt de overige 3 dagen praktijkgerichte ervaring op je werkplek
- naast BeroepsGerichte Vorming (BGV) krijg je ook Project Algemene Vakken (PAV) en Frans
- je volgt een voltijds traject van leren en werken van minimum 28 uur per week
- werkplekleren wordt ingevuld door middel van:
- Aanloopfase Arbeidstraining
- Aanloopfase Vorming
- Arbeidsdeelname
Je kan bij ons terecht
- vanaf 16 jaar
- vanaf 15 jaar mits je de eerste graad secundair onderwijs hebt doorlopen.
Deze opleiding
Je leert bereidingen maken in de keuken; de bardienst verzorgen en de klanten bedienen in een snackbartaverne.
• Je leert ook hoe je moet werken in een sneldienstrestaurant.
• Hier worden immers andere restauratie- en bedieningstechnieken toegepast.
De opleiding Medewerker snackbar-taverne bestaat uit 2 modules:
• 1. Snackbar-taverne
• 2. Sneldienstrestauratie
Doorstroom
Indien je alle certificaten behaald, heb je volgende toekomstperspectieven:
- na je studies behaal je een diploma secundair onderwijs en kan je meteen aan de slag in een snackbar of taverne
- verder studeren in het hoger(beroeps)onderwijs behoort ook tot de mogelijkheden
Vak | 3de jaar | 4de jaar | |
---|---|---|---|
Algemeen gedeelte | |||
AV | PAV | 8 | 8 |
AV | Nederlands | 1 | / |
AV | Frans | / | 2 |
AV | Engels | 2 | / |
Specifiek gedeelte | |||
Praktijk Keukenmedewerker/Snackbar | 5 | 6 | |
Competenties bereiken op de werkvloer | 22 | 22 | |
Totaal | 38 | 38 |
Vak | 5de jaar | 6de jaar | |
---|---|---|---|
Algemeen gedeelte | |||
AV | PAV | 6 | 6 |
AV | Nederlands | 1 | / |
AV | Frans | / | 2 |
AV | Engels | 2 | / |
Specifiek gedeelte | |||
Praktijk Snackbar/Taverne | 5 | 6 | |
Competenties bereiken op de werkvloer | 24 | 24 | |
Totaal | 38 | 38 |