Leren & Werken Medewerker Snackbar – Taverne

Leren & Werken is bedoeld voor leerlingen die niet langer voltijds op de schoolbanken willen zitten. Het combineert leren met werken en wordt georganiseerd door ons Centrum Leren & Werken.

Vergis je niet: ook in het Centrum Leren & Werken ben je voltijds (= minimum 28 u/week) bezig met je opleiding.

Voor deze opleiding

In ons centrum Leren & Werken  in Hasselt combineer jij jouw opleiding naar keuze met het opdoen van veel praktijkervaring in jouw toekomstig beroep.

Wat mag je verwachten:
    • je volgt 2 dagen per week lessen in het centrum zelf en krijgt de overige 3 dagen praktijkgerichte ervaring op je werkplek
    • naast BeroepsGerichte Vorming (BGV) krijg je ook Project Algemene Vakken (PAV) en Frans
    • je volgt een voltijds traject van leren en werken van minimum 28 uur per week
    • werkplekleren wordt ingevuld door middel van:
      • NAFT-traject
      • Aanloopfase Arbeidstraining
      • Aanloopfase Vorming
      • Arbeidsdeelname

 

Je kan bij ons terecht

  • vanaf 16 jaar
  • vanaf 15 jaar mits je de eerste graad secundair onderwijs hebt doorlopen.
 
 

Deze opleiding

Je leert bereidingen maken in de keuken; de bardienst verzorgen en de klanten bedienen in een snackbartaverne.

• Je leert ook hoe je moet werken in een sneldienstrestaurant.

• Hier worden immers andere restauratie- en bedieningstechnieken toegepast.

De opleiding Medewerker snackbar-taverne bestaat uit 2 modules:

• 1. Snackbar-taverne

• 2. Sneldienstrestauratie

 
 

Doorstroom

Indien je alle certificaten behaald, heb je volgende toekomstperspectieven:

  • na je studies behaal je een diploma secundair onderwijs en kan je meteen aan de slag in een snackbar of taverne
  • verder studeren in het hoger(beroeps)onderwijs behoort ook tot de mogelijkheden
 
 

 VakSnackbar L&W 2de graad
Algemeen gedeelte
AVPAV8
AVFrans2
Specifiek gedeelte
Praktijk Keukenmedewerker/Snackbar6
Competenties bereiken op de werkvloer22
Totaal38

 VakSnackbar Taverne 3de graad
Algemeen gedeelte
AVPAV6
AVFrans2
Specifiek gedeelte
Praktijk Snackbar/Taverne6
Competenties bereiken op de werkvloer24
Totaal38

Scroll to Top