Logistics

Logistics

Situering in het aanbod 

In ons specialisatiejaar Logistiek bereiden we je voor op job in de logistieke wereld. De opleiding is praktijkgericht en geeft een algemene opleiding om je voor te bereiden op de brede job.

Inhoud

Tijdens de opleiding logistiek word je klaargestoomd tot een volwaardig magazijnmedewerker.

Gedurende deze praktische opleiding leer je de werkzaamheden in een magazijn organiseren, de volledige procedure van inslag tot uitslag verwerken en als kers op de taart volg je een opleiding tot heftruckchauffeur! Daarnaast wordt er aandacht geschonken aan efficiënt communiceren in het Nederlands, Frans en Engels. Hierbij ligt de nadruk vooral op mondelinge communicatie en rapportering.

Tot slot doe je twee dagen per week ervaring op bij een van onze gerenommeerde stagehuizen zoals H. Essers, Ikea of het ZOL.

Leerlingenprofiel

Na de 3de graad

Na deze richting kan je gaan werken in een magazijn.

Verder studeren kan ook. Afhankelijk van je capaciteiten, interesse en inzet is verdere doorstroming in het hoger onderwijs (HBO5, professionele bachelor of andere) mogelijk.

Het hoger beroepsonderwijs positioneert zich op niveau 5 van de Vlaamse kwalificatiestructuur; vandaar de roepnaam HBO5. Vanaf 2019 worden deze opleidingen georganiseerd aan de hoge scholen.

De opleidingen uit het HBO bereiden voor op het uitoefenen van een beroep. Zij maken deel uit van het hoger onderwijs en situeren zich net onder de professionele bachelor. Het HBO5 omvat de hogere opleidingen van het Volwassenenonderwijs en de opleiding Verpleegkunde.

Als je in het bezit bent van een diploma secundair mag je zeker starten. Als je dit niet hebt, controleer dan goed de toelatingsvoorwaarden.

Je mag ook nog een ander specialisatiejaar bso volgen. Wil je een richting uit een ander studiegebied, dan moet de toelatingsklassenraad dit toestaan.

Scroll to Top