Mechanica (A)

Mother of Engineering – ME

We bereiden je voor op carrosserie in de derde graad

Situering in het aanbod 

Mechanica is een technische studierichting uit de arbeidsmarktfinaliteit. De richting bevindt zich in het domein STEM binnen Level X. 

Inhoud

Je krijgt een algemene vorming in combinatie met een arbeidsmarktgerichte opleiding binnen de industriële technologie en meer specifiek binnen de context koetswerk/carrosserie. 

Het specifiek gedeelte steunt op de beroepskwalificaties voor voorbewerker, plaatbewerker en (de)monteur plaatwerk. Hierbij komen verspanende en niet-verspanende techniekenborg-, verbindings-, montage- en demontagetechnieken en lassen aan bod. 

Level X beschikt over een ruim atelier mechanica met zones voor lassen, verspanen, verzagen, frezen, boren, draaien en computergestuurde machines. Ook zijn er in de afdeling carrosserie individuele spuitcabines beschikbaar. 

Doorheen alle vakken besteden we veel aandacht aan de STEM-vaardigheden.  

Leerlingenprofiel

Heb je interesse in techniek en in het bijzonder in het realiseren van herstellingen aan koetswerk/carrosserie? Dan is de studierichting mechanica jou op het lijf geschreven. 

Je maakt kennis met o.a. verschillende materialen, gereedschappen en technieken en realiseert constructies en/of installaties, al dan niet met behulp van ICT. 

Je gaat vooral aan de slag met technische realisaties. 

Na de 2de graad

Logische vervolgopleidingen zijn: 

  • 3e graad koetswerk/carrosserie 
  • 7e specialisatiejaar carrosserie en spuitwerk 
  • 7e jaar DUAAL spuiter carrosserie 

Deze studierichting bereidt je voor op een job in de boeiende wereld van het herstellen van schade aan het koetswerk van auto’s en andere gespoten metalen of kunststof onderdelen of een graduaatsopleiding. 

Lessentabel

VakMechanica 3e jaar (A)Mechanica 4e jaar (A)
Basisvorming
Levensbeschouwing22
Lichamelijke opvoeding22
PAV77
Engels22
Specifiek gedeelte Mechanica
Basisbegrippen en principes van mechanica, lassen en carrosserie, tekenen en realisaties in de vorm van projecten1818
Totaal3232
Scroll to Top