Medewerker Keuken Duaal 2de graad

Wil je jouw passie voor koken en werken combineren? Overweeg dan een van onze duale opleidingen tot keukenmedewerker! Tijdens deze opleiding leer je alles over het bereiden van gerechten en het beheren van keukenapparatuur in diverse horeca- en cateringomgevingen.

Onze troeven

Bij deze opleiding combineer je de schoolcomponent, met een werkplekcomponent. Je volgt een opleidingsplan, waarbij een groot gedeelte van je competenties aangeleerd worden op de werkvloer.

Voor deze opleiding

Bij deze opleiding combineer je de schoolcomponent, met een werkplekcomponent. Je volgt een opleidingsplan, waarbij een groot gedeelte van je competenties aangeleerd worden op de werkvloer.

Na een intakegesprek en een screening maak je een positieve keuze voor duaal leren. De trajectbegeleider begeleidt je tijdens het hele traject. Een goede samenwerking tussen school en werkplek staat garant voor een kwalitatief traject met een diploma secundair onderwijs als resultaat.

Deze opleiding

Wat mag je verwachten:

  • Je verwerft de competenties op school en op de werkvloer
  • Je uurrooster komt overeen met de normale wettelijke arbeidsduur. Meestal gaat dit om 38u per week. Deze uren worden verdeeld onder de school- en werkcomponent. Afhankelijk van de sector waarin je werkt kan deze uurrooster afwijken.
  • In de opleiding keukenmedewerker duaal leert men helpen bij de ontvangst van
    voedingsmiddelen in de keuken, ingrediënten verwerken tot basisbereidingen door het
    toepassen van basis kooktechnieken, verwerkte producten opslaan en de keuken
    schoonmaken teneinde een kwaliteitsvolle maaltijd af te leveren aan de gast.

Doorstroom

Je behaalt na deze 2 jarige opleiding een onderwijskwalificatie OK2, mits het behalen van de beroepskwalificatie keukenmedewerker niveau 2.  Je kan doorstromen naar onze duale opleiding Restaurant en keuken duaal 3de graad.

 

Lessentabel

Algemeen gedeelte3de jaar4de jaar
AV PAV88
AVNederlands11
AVEngels22
Specifiek
PVPRAKTIJK Medewerker Keuken
55
Competenties bereiken op de werkvloer2222
Totaal3838
Scroll naar boven