Medewerker Schilder Duaal 2de graad

Wil je graag een mix van praktijk en studie? Overweeg dan een van onze duale schildersopleidingen! Tijdens de opleiding leer je alles over het voorbereiden en schilderen van oppervlakken en ruimtes in diverse publieke en private gebouwen.

Onze troeven

Bij deze opleiding combineer je de schoolcomponent, met een werkplekcomponent. Je volgt een opleidingsplan, waarbij een groot gedeelte van je competenties aangeleerd worden op de werkvloer.

Voor deze opleiding

Bij deze opleiding combineer je de schoolcomponent, met een werkplekcomponent. Je volgt een opleidingsplan, waarbij een groot gedeelte van je competenties aangeleerd worden op de werkvloer.

Na een intakegesprek en een screening maak je een positieve keuze voor duaal leren. De trajectbegeleider begeleidt je tijdens het hele traject. Een goede samenwerking tussen school en werkplek staat garant voor een kwalitatief traject met een diploma secundair onderwijs als resultaat.

Deze opleiding

Wat mag je verwachten:

  • Je verwerft de competenties op school en op de werkvloer
  • Je uurrooster komt overeen met de normale wettelijke arbeidsduur. Meestal gaat dit om 38u per week. Deze uren worden verdeeld onder de school- en werkcomponent. Afhankelijk van de sector waarin je werkt kan deze uurrooster afwijken.
  • In de opleiding medewerker schilder- en behangwerken duaal leert men helpen bij het behandelen van oppervlakken , zowel binnen als buiten, met daartoe geëigende producten en helpen bij het plaatsen van wandbekleding (behang, vlies, …) teneinde woningen en bouwwerken te beschermen en te verfraaien.

    De leerling dient zijn opleidingstraject te vervullen binnen deze 2 verschillende contexten, namelijk schilderen en behangen.

Doorstroom

Je behaalt na deze 2 jarige opleiding een onderwijskwalificatie OK2, mits het behalen van de beroepskwalificatie medewerker schilder- en decoratiewerken niveau 3.  Je kan doorstromen naar onze duale opleiding decoratie- en schilderwerken duaal 3de graad.

 

Lessentabel

Algemeen gedeelte3de jaar4de jaar
AV PAV88
AVNederlands11
AVEngels22
Specifiek
PVPRAKTIJK Medewerker Schilder en behanger55
Competenties bereiken op de werkvloer2222
Totaal3838
Scroll naar boven