Office

Office

Situering in het aanbod 

In ons specialisatiejaar Office bereiden we je voor op job in de kantoorwereld. De opleiding is praktijkgericht en geeft een algemene opleiding om je voor te bereiden op de brede job.

Inhoud

Tijdens dit specialisatiejaar doe je vooral veel praktijkervaring op en word je steeds beter in het uitvoeren van administratieve taken van een modern bedrijf. Ook specialiseer je je verder in verkooptechnieken. Via stages leer je het bedrijfsleven van binnenuit kennen, vergroot je kennis en werkervaring.

Hierdoor krijg je de finesses van de computer steeds beter onder de knie en leer je steeds beter zakelijk communiceren in verschillende talen.

In het virtueel kantoor richt je samen met studiegenoten een virtueel bedrijf op en drijf je handel met andere oefenfirma's.

Leerlingenprofiel

Na de 3de graad

Na deze richting kan je gaan werken in een kantoor.

Verder studeren kan ook. Afhankelijk van je capaciteiten, interesse en inzet is verdere doorstroming in het hoger onderwijs (HBO5, professionele bachelor of andere) mogelijk.

Het hoger beroepsonderwijs positioneert zich op niveau 5 van de Vlaamse kwalificatiestructuur; vandaar de roepnaam HBO5. De opleidingen uit het HBO bereiden voor op het uitoefenen van een beroep. Zij maken deel uit van het hoger onderwijs en situeren zich net onder de professionele bachelor. Het HBO5 omvat de hogere opleidingen van het Volwassenenonderwijs en de opleiding Verpleegkunde. Als je in het bezit bent van een diploma secundair mag je zeker starten. Als je dit niet hebt, controleer dan goed de toelatingsvoorwaarden.

Je mag ook nog een ander specialisatiejaar bso volgen. Wil je een richting uit een ander studiegebied, dan moet de toelatingsklassenraad dit toestaan.

Scroll to Top