Onthaal, Organisatie en Sales Duaal 3de graad

Situering in het aanbod

Leren & Werken is bedoeld voor leerlingen die niet langer voltijds op de schoolbanken willen zitten. Het combineert leren met werken en wordt georganiseerd door ons Centrum Leren & Werken.

Vergis je niet: ook in het Centrum Leren & Werken ben je voltijds (= minimum 28 u/week) bezig met je opleiding.

Inhoud

In de opleiding onthaal, organisatie en sales duaal leert men personen correct te onthalen en informeren, een beperkt aantal administratieve taken uit te voeren en klantgericht te werken om producten/diensten aan particuliere klanten te verkopen om zo de commerciële/onthaaldoelstellingen van de organisatie te helpen realiseren. De leerling dient zijn opleidingstraject te vervullen binnen deze 2 verschillende contexten, namelijk een verkoopomgeving en een onthaalomgeving. Indien een verkoopomgeving alleen non-food of alleen food aanbiedt, zal de aanbieder de vaardigheden en kennis die niet op de werkplek kunnen gerealiseerd worden tijdens de schoolcomponent aanbieden.

Wat mag je verwachten:
  • je volgt 2 dagen per week lessen in het centrum zelf en krijgt de overige 3 dagen praktijkgerichte ervaring op je werkplek
  • naast BeroepsGerichte Vorming (BGV) krijg je ook Project Algemene Vakken (PAV) en Frans
  • je volgt een voltijds traject van leren en werken van minimum 28 uur per week
  • werkplekleren wordt ingevuld door middel van:
   • Aanloopfase Arbeidstraining
   • Aanloopfase Vorming
   • Arbeidsdeelname

Je kan bij ons terecht

 • mits je de tweede graad secundair onderwijs hebt doorlopen.

Doorstroom

Je kan volgende beroepskwalificaties behalen: “winkelverkoper" niveau 4  en de beroepskwalificatie "administratief medewerker onthaal" niveau 3. Mits behalen van deze beroepskwalificaties behaal je ook een onderwijskwalificatie OK3, studiegetuigschrift 2de jaar 3de graad. Na deze 2 jarige opleiding kan je een specialisatiejaar Commercieel Assistent volgen bij ons.

Algemeen gedeelte5de jaar6de jaar
AV PAV66
AVNederlands11
AVEngels22
Specifiek
PVOnthaal, Organisatie en Sales Duaal55
Competenties bereiken op de werkvloer2424
Totaal3838

Scroll naar boven