Restaurant en Keuken Duaal 3de Graad

Leren & Werken is bedoeld voor leerlingen die niet langer voltijds op de schoolbanken willen zitten. Het combineert leren met werken en wordt georganiseerd door ons Centrum Leren & Werken.

Vergis je niet: ook in het Centrum Leren & Werken ben je voltijds (= minimum 28 u/week) bezig met je opleiding.

Voor deze opleiding

In ons centrum Leren & Werken  in Hasselt combineer jij jouw opleiding naar keuze met het opdoen van veel praktijkervaring in jouw toekomstig beroep.

Wat mag je verwachten:
  • je volgt 2 dagen per week lessen in het centrum zelf en krijgt de overige 3 dagen praktijkgerichte ervaring op je werkplek
  • naast BeroepsGerichte Vorming (BGV) krijg je ook Project Algemene Vakken (PAV) en Frans
  • je volgt een voltijds traject van leren en werken van minimum 28 uur per week
  • werkplekleren wordt ingevuld door middel van:
   • Aanloopfase Arbeidstraining
   • Aanloopfase Vorming
   • Arbeidsdeelname

Je kan bij ons terecht

 • mits je de tweede graad secundair onderwijs hebt doorlopen.
 
 

Deze opleiding

In de opleiding restaurant en keuken duaal leert men: - voedingsmiddelen binnen de keuken te bestellen en te ontvangen, de noodzakelijke voorbereidingen te doen, koude en warme maaltijden volgens de gepaste culinaire technieken en/of volgens technische fiche te bereiden, de gerechten af te werken en de kwaliteit te controleren teneinde kwaliteitsvolle maaltijden af te leveren aan de gast; - de gasten te ontvangen, gerechten en dranken voor te stellen, bestellingen op te nemen en door te geven aan het bar- of keukenpersoneel, dranken en/of gerechten te serveren en ze eventueel aan tafel af te werken, af te rekenen teneinde de gast optimaal te bedienen. De leerling dient zijn opleidingstraject te vervullen binnen deze 2 verschillende contexten, namelijk zaal en keuken.

 
 

Doorstroom

Je behaalt na deze 2 jarige opleiding een onderwijskwalificatie OK3, mits het behalen van  de beroepskwalificatie "hulpkok" niveau 3 van en de beroepskwalificatie "kelner" niveau 4

 
 
 

Algemeen gedeelte5de jaar6de jaar
AV PAV66
AVNederlands11
AVEngels22
Specifiek
PVRestaurant en Keuken Duaal 55
Competenties bereiken op de werkvloer2222
Totaal3636

Scroll naar boven