Medewerker Kamerdienst

Wil je graag de schoolbanken met een werkplek combineren? Kies dan voor één van onze duale opleidingen! In de opleiding Medewerker Kamerdienst leert men in te staan voor de schoonmaak, de orde en het onderhoud van kamers in de context van toeristische organisaties.

Onze troeven

Bij deze opleiding combineer je de schoolcomponent, met een werkplekcomponent. Je volgt een opleidingsplan, waarbij een groot gedeelte van je competenties aangeleerd worden op de werkvloer.

Voor deze opleiding

Bij deze opleiding combineer je de schoolcomponent, met een werkplekcomponent. Je volgt een opleidingsplan, waarbij een groot gedeelte van je competenties aangeleerd worden op de werkvloer.

Na een intakegesprek en een screening maak je een positieve keuze voor duaal leren. De trajectbegeleider begeleidt je tijdens het hele traject. Een goede samenwerking tussen school en werkplek staat garant voor een kwalitatief traject met een diploma secundair onderwijs als resultaat.

Deze opleiding

Wat mag je verwachten:

  • Je verwerft de competenties op school en op de werkvloer
  • Je uurrooster komt overeen met de normale wettelijke arbeidsduur. Meestal gaat dit om 38u per week. Deze uren worden verdeeld onder de school- en werkcomponent. Afhankelijk van de sector waarin je werkt kan deze uurrooster afwijken.

In de opleiding medewerker kamerdienst duaal leert men in te staan voor de schoonmaak, de orde en het onderhoud van kamers, badkamers en gemeenschappelijke ruimtes, te werken volgens de kwaliteitseisen van de organisatie, de hygiënische en veiligheidsnormen, het ontbijt op te dienen/klaar te zetten en het linnen te onderhouden van logiesverstrekkende of toeristische organisaties, teneinde de gast een hygiënisch en comfortabel verblijf te bieden.

Doorstroom

Na het einde van deze opleiding kan je een onderwijskwalificatie OK2 behalen, mits het behalen van de beroepskwalificatie Medewerker Kamerdienst niveau 2. De opleidingsduur bedraagt in principe 2 jaar, waarvan kan worden afgeweken in functie van de individuele leerweg van een jongere

Je kan na het behalen van deze opleiding doorstromen naar onze 3de graads opleiding Assistentie Wonen, zorg en Welzijn duaal!

Lessentabel

Algemeen gedeelteVerpakker
AVPAV8
AVFrans2
Specifiek
PVMedewerker Kamerdienst6
Competenties bereiken op de werkvloer22
Totaal38
Scroll to Top