Medewerker Winkel Duaal 2de graad

Wil je graag de schoolbanken met een werkplek combineren? Kies dan voor één van onze duale opleidingen! In de opleiding Winkel leert men hoe je de commerciële doelstellingen van een organisatie kan realiseren.

Onze troeven

Bij deze opleiding combineer je de schoolcomponent, met een werkplekcomponent. Je volgt een opleidingsplan, waarbij een groot gedeelte van je competenties aangeleerd worden op de werkvloer.

Voor deze opleiding

Bij deze opleiding combineer je de schoolcomponent, met een werkplekcomponent. Je volgt een opleidingsplan, waarbij een groot gedeelte van je competenties aangeleerd worden op de werkvloer.

Na een intakegesprek en een screening maak je een positieve keuze voor duaal leren. De trajectbegeleider begeleidt je tijdens het hele traject. Een goede samenwerking tussen school en werkplek staat garant voor een kwalitatief traject met een diploma secundair onderwijs als resultaat.

Deze opleiding

Wat mag je verwachten:

 • Je verwerft de competenties op school en op de werkvloer
 • Je uurrooster komt overeen met de normale wettelijke arbeidsduur. Meestal gaat dit om 38u per week. Deze uren worden verdeeld onder de school- en werkcomponent. Afhankelijk van de sector waarin je werkt kan deze uurrooster afwijken.
 • In de opleiding winkelmedewerker duaal leert men producten op een commerciële wijze
  in de winkel te plaatsen en de kassa te bedienen om zo de commerciële doelstellingen van
  de organisatie te realiseren.
  Indien een werkplek alleen non-food of alleen food aanbiedt, zal de aanbieder de
  vaardigheden en kennis die niet op de werkplek kunnen gerealiseerd worden tijdens de
  schoolcomponent aanbieden.

Doorstroom

Je behaalt na deze 2 jarige opleiding een onderwijskwalificatie OK2, mits het behalen van de beroepskwalificatie winkelmedewerker niveau 3.  Je kan doorstromen naar onze duale opleiding Onthaal, Organisatie en Sales duaal 3de graad.

Lessentabel

Algemeen gedeelte3de jaar4de jaar
AV PAV88
AVNederlands11
AVEngels22
Specifiek
PVMedewerker Winkel Duaal 2de graad55
Competenties bereiken op de werkvloer2222
Totaal3838
Scroll naar boven