Schrijnwerker houtbouw duaal 7de specialisatiejaar

Wil je graag de schoolbanken met een werkplek combineren? Kies dan voor één van onze duale opleidingen! In de opleiding schrijnwerker houtbouw duaal leert men het voorbereiden van de eigen werkzaamheden en het verwerken van de grondstoffen; het in- en omstellen van (houtbewerkings)machines; het bewerken, vergaren en isoleren van onderdelen voor houtbouw; lucht-, en waterdicht plaatsen, bevestigen, aansluiten van de houtbouwelementen aan de grondplaat, aan een bestaand gebouw of aan elkaar en afwerken van de houtbouw, teneinde houtbouwelementen zoals binnen- en buitenwanden, roosteringen en dakconstructies voor houtskeletbouw, paal/balkenbouw, houtstapelbouw of houtbouw met massieve meerlaagse houtplaten aan de hand van een werkopdracht, te vervaardigen en te plaatsen.

De leerling dient zijn opleidingstraject te vervullen binnen minimaal één van deze contexten, namelijk houtskeletbouw, paal/balkenbouw, houtstapelbouw of houtbouw met massieve meerlaagse houtplaten.

Onze troeven:

Bij deze opleiding combineer je de schoolcomponent, met een werkplekcomponent. Je volgt een opleidingsplan, waarbij een groot gedeelte van je competenties aangeleerd worden op de werkvloer.

Voor deze opleiding

Na een intakegesprek en een screening maak je een positieve keuze voor duaal leren. De trajectbegeleider begeleidt je tijdens het hele traject. Een goede samenwerking tussen school en werkplek staat garant voor een kwalitatief traject met een diploma secundair onderwijs als resultaat.

 

 
 

Deze opleiding

Profiel van de leerling

  • Je hebt een goede handvaardigheid
  • Je maakt graag je eigen ontwerpen die je dan ook helemaal zelf realiseert
  • Je kan kritisch kijken naar je zelfgemaakte constructies en bijsturen waar nodig

Doorstroom

Hoger Beroepsonderwijs

  • Bouw- en houtconstructie, bouwkundig tekenaar, openbare werken

Tewerkstelling

  • Schrijnwerker, meubelmaker, operator in houtzagerij, decorbouwer ….
Vak
7BDS
AVFrans
2
AVLevensbeschouwing
2
AVLichamelijke opvoeding
2
AVProject Algemene Vakken
6
PVPraktijk Hout
2
PVCompetenties op de werkvloer
24
Totaal
38
Scroll naar boven