Verzorgende/Zorgkundige duaal (7de specialisatiejaar)

Wil je graag de schoolbanken met een werkplek combineren? Kies dan voor één van onze duale opleidingen! In de opleiding verzorgende/zorgkundige duaal leert men als verzorgende de cliënt en zijn omgeving te ondersteunen bij de activiteiten van het dagelijks leven op vlak van  persoonsverzorging, comfortzorg, huishoudelijke ondersteuning, psychosociale en (ped)agogische zorg en bij activiteiten zowel binnen als buitenshuis conform het zorg- en ondersteuningsplan.  

In de opleiding verzorgende/zorgkundige duaal leert men  zorgkundige onder toezicht van een verpleegkundige de gezondheidstoestand van de cliënt op te volgen, deze te begeleiden bij de activiteiten van het dagelijks leven en in te staan voor lichaamsverzorging, comfortzorg, preventie, gezondheidsopvoeding en logistieke ondersteuning. 

Onze troeven:

Bij deze opleiding combineer je de schoolcomponent, met een werkplekcomponent. Je volgt een opleidingsplan, waarbij een groot gedeelte van je competenties aangeleerd worden op de werkvloer.

Voor deze opleiding

Bij deze opleiding combineer je de schoolcomponent, met een werkplekcomponent. Je volgt een opleidingsplan, waarbij een groot gedeelte van je competenties aangeleerd worden op de werkvloer.

Na een intakegesprek en een screening maak je een positieve keuze voor duaal leren. De trajectbegeleider begeleidt je tijdens het hele traject. Een goede samenwerking tussen school en werkplek staat garant voor een kwalitatief traject met een diploma secundair onderwijs als resultaat.

 
 
 
 

Deze opleiding

 Wat mag je verwachten:

  • je verwerft de compententies op school en op de werkvloer
  • je uurrooster komt overeen met de normale wettelijke arbeidsduur. Meestal gaat dit om 38u per week. Deze uren worden verdeeld onder de school- en werkcomponent. Afhankelijk van de sector waarin je werkt kan deze uurrooster afwijken.
 
 
 
 

Doorstroom

Wat na deze opleiding?

  • Je kan kiezen voor een opleiding in het hoger onderwijs
  • Je behaalt een diploma secundair onderwijs onderwijskwalificatie niveau 4 en/of een beroepskwalificatie niveau 4
  • Je kan snel aan de slag op de arbeidsmarkt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vak7BDUAZORG7
Algemeen gedeelte
AV PAV6
AVFrans2
Specifiek gedeelte
Praktijk zorgkunde6
Competenties bereiken op de werkvloer24
Totaal38
Scroll naar boven